Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Θρίλερ στην Βαλτική: Διαψεύδει η Μόσχα ότι έχει εγκλωβιστεί ρωσικό υποβρύχιο!! - Βόμβες βυθού ρίχνουν οι Σουηδοί!!

| No comment


"Δεν υπήρξαν έκτακτες καταστάσεις ανάγκης με ρωσικά πολεμικά πλοία" δήλωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των Σουηδών ότι έχει παγιδευτεί ρωσικό υποβρύχιο στον κόλπο του Kanholmsfjärden, στο σουηδικό αρχιπέλαγος, σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της Στοκχόλμης.



"Τα ρωσικά υποβρύχια, όπως και τα πλοία επιφανείας, πραγματοποιούν τις αποστολές τους στους παγκόσμιους ωκεανούς σύμφωνα με τα επιτελικά σχέδια. Δεν υπήρξαν επέιγοντα περιστατικά ή ατυχήματα με ρωσικά πολεμικά πλοία" δήλωσε ο Ρώσος.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Αμυνας Erik Lagersten δήλωνε, όπως αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το defencenet.gr: "Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε επιχείρηση συλλογής πληροφοριών για ένα άνγωστο υποβρύχιο στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με οπτική αναγνώριση, ενώ έχουν εμπλακεί στις έρευνες και ανθυποβρυχιακά σκάφη. Οι μονάδες που έχουν κινητοποιηθεί είναι από όλους τους κλάδους των σουηδικών ΕΔ."
Ο Σουηδός εκπρόσωπος αναφέρει ότι για την ώρα δεν θα δοθούν άλλες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα."Οι ΕΔ του σουηδικού βασιλείου δεν είναι σε θέση να αρνηθούν ή να παραδεχτουν οτιδήποτε για υποθέσεις και δημοσιεύματα των ΜΜΕ περί απολεσθέντος ξένου υποβρυχίου".
Πάντως οι Σουηδοί έχουν στήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης και φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει σε χρήση πυρών!
Επιμένουν ότι έχουν συλλάβει κρυπτογραφημένα σήματα σε συχνότητα έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται από τς ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πηγές  μεταδόσεις εντοπίστηκαν από ένα άγνωστο υποβρύχιο στο Kanholmsfjärden προς την βάση του στο Καλίνινγκραντ.
Εννέα 9 χώρες έχουν πρόσβαση στην Βαλτική Θάλασσα εκτός από την Σουηδία πρόσβαση έχουν οι Γερμανία, Δανία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Φιλανδία, Λετονία και Εσθονία. Από αυτές μόνο οι Ρωσία,Γερμανία,Πολωνία, και Σουηδία διαθέτουν υποβρύχια.
Οι αποστολές των σοβιετικών υποβρυχίων στα χωρικά ύδατα της Σουηδίας ήταν πολύ συχνές, καθώς η Σουηδία τύποις ήταν ουδέτερη αλλά στην πράξη ήταν στενός σύμμαχος των ΗΠΑ. Αλλωστε τώρα αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ είχαν εγκαταστήσει μυστικά στο σουηδικό έδαφος ραντάρ και σταθμούς επιτήρησης, παραβιάζοντας τις συνθήκες ουδετερότητας της Σουηδίας, με έγκριση φυσικά των Σουηδών.
Η πιο γνωστή περίπτωση είναι η προσάραξη του του σοβιετικού υποβρυχίου U-137 στα χωρικά ύδατα της Σουηδίας, στις 27 Οκτωβρίου 1981. 
Η Σοβιετική Ένωση αρνήθηκε σταθερά ότι ήταν υπεύθυνη για την παραβίαση ύδατα της Σουηδίας, και ισχυρίστηκε ότι το U-137 είχαν περάσει μόνο τα σύνορα, λόγω των σφαλμάτων πλοήγησης.
Αλλά περιστατικά είναι τα εξεής:
    -1962: Κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης, ένα υποβρύχιο ανακαλύφθηκε από σόναρ βόρεια του Faro στο Gotland.
    -Φθινόπωρο 1969: Κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής άσκησης στην ακτή της Norrland, το σουηδικό υποβρύχιο Springaren εντόπισε "ξένο υποβρύχιο" τα σουηδικά ύδατα, χωρίς να καταστεί δυνατό να εντοπιστεί η εθνικότητά του.
    -1974: Ένα περισκόπιο υποβρυχίου εντοπίστηκε από τη σουηδική ακτοφυλακή κοντά Kappelhamnsviken στο Gotland .
    - Φθινόπωρο 1976: Κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής άσκησης στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, ένα σοβιετικό τύπου W υποβρύχιο εντοπίζεται να μπαινοβγαίνει στα σουηδικά χωρικά ύδατα. Καταδιώχθηκε και το επεισόδιο έληξε εκεί.
    - 18 Σεπ με 6 Οκτ 1980: Το ρυμουλκό της σουηδικής ακτοφυλακής Ajax εντοπίζει το περισκόπιο ενός υποβρυχίου έξω Utö στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμη. Αυτή την φορά ρίχθηκαν προειδοποιητικές βολές. Το κυνηγι του κράτησε αρκετές ... εβδομάδες, μέχρι που χάθηκε οριστικά το ίχνος του και εν τέλει διέφυγε.
    - 27 Οκτωβρίου του 1981: Το σοβαρότερο περιστατικό με το U-137: Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 1981, ένας ψαράς που διέμενε στο ανατολικό τμήμα του Αρχιπελάγους τη Karlskrona τηλεφώνησε στη σουηδική ακτοφυλακή και ανέφερε ότι ένα υποβρύχιο είχε "ξωκοίλει" στο Gåsefjärden , 30 χλμ από το κέντρο της πόλης της Karlskrona.
Αρχικά, δεν είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη λόγω της θέσης της, καθώς το Gåsefjärden είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο της θάλασσας για να ρισκάρει την είσοδό του ένα υποβρύχιο. Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ένα σοβιετικό υποβρύχιο. Οι φόβοι ότι η Σοβιετική Ένωση θα προσπαθήσει να ανακτήσει το σκάφος με βίαια μέσα προκάλεσαν συναγερμό των ενόπλων δυνάμεων της Σουηδίας, αλλά οι φόβοι γρήγορα διαψεύστηκαν όταν η Μόσχα ζήτησε τη βοήθεια της Σουηδίας, υποστηρίζοντας ότι το υποβρύχιο είχε χάσει τον προσνατολισμό του.
    - 1 έως 13 Οκτ. 1982: Μετά από μια μακρά περίοδο των περιστατικών υποβρύχιο, το σουηδικό Ναυτικό στήνει μια θαλάσσια ενέδρα σε ένα σοβιετικό υποβρύχθο και το κυνηγά ανηλεώς ρίχνοντας 44 βόμβες βυθού και 4 ναυτικές νάρκες εξερράγη, αλλά το υποβρύχιο διαφεύγει.
Τελικά μετά από ανακρίσεις και ακροάσεις στη Βουλή αποκαλύπτεται ότι το υποβρύχιο είτε δεν υπήρξε ποτέ, είτε ήταν ... ΝΑΤΟϊκό!
    - 4 Μαΐου του 1983: Ένα ύποπτο υποβρύχιο αναφέρεται στο Törefjärden , Βόρεια Luleå.
   - Μάιος 1983: Υποβρύχιο κυνήγι έξω από Σούντσβαλ . Ελικόπτερα του σουηδικού Ναυτικού ήρθαν σε επαφή με άγνωστο υποβρύχιο. Βάλλουν εναντίον του τορπίλες, αλλά δεν το πετυχαίνουν.
    - Καλοκαίρι 1983: Υποβρύχιο κυνήγι σε Töreviken, πάλι αποβαίνει άκαρπο.
    - Αύγουστος 1983: Υποβρύχιο κυνήγι στην περιοχή του λιμανιού της Karlskrona και στο αρχιπέλαγος διπλανό. Τα τέλη Βάθος πυροβόλησαν εντός του λιμανιού Karlskrona.
    - 9 - 29 Φεβρουάριος 1984: Ένα άλλο υποβρύχιο κυνήγι στην Karlskrona.
    - Νωρίς το καλοκαίρι του 1986: Ένα "μυστηριώδες αντικείμενο" αναφέρεται "κατάδυση μέσα στο νερό" σε Klintehamnsviken στο Gotland . Το πυθμένα της θάλασσας εξετάζεται, και ανακαλύπτεται, υποβρύχι αποτύπωμα, που εκτείνεται  σε 1100 μέτρα!  Φαίνεται ότι το σοβιετικό υποβρύχιο σχεδόν σερνόταν στον βυθό.
    - Ιούνιος του 1987: Ένα άλλο υποβρύχιο κυνήγι σε Törefjärden .
    - Καλοκαίρι 1987: Κατά την εξέταση των μαγνητικών αισθητήρων του ένα ναρκοπέδιο στο Kappelshamnsviken του Gotland, το Ναυτικό ανακαλύπτει "σαφή ίχνη στον πυθμένα από ένα ερπυστριοφόρο όχημα υποβρύχιο"!
    - Νωρίς το καλοκαίρι του 1988: Ένα ύποπτο ξένο υποβρύχιο παρατηρείται στο Hävringebukten έξω από το Oxelösund.
Από τότε, μόλις το 2011, ρωσικά υποβρύχια επισκέπτονται πάλι την περιοχή.
    - 13 Απριλίου, 2011: Αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιο παρατηρείται στο Baggensfjärden του Nacka . Τελικά αποδεικνύεται ότι το αντικείμενο ήταν στην πραγματιότητα μια σχεδία που είχε παγώσει επάνω σε ένα στρώμα πάγου..
    - 11η Σεπτεμβρίου 2011: Ένας πολίτης ενημερώνει την Ακτοφυλακή ότι είχε δει υποβρύχιο έξω από το Gotland.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]