Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Τα δίνει όλα στους Σκοπιανούς ο Σ.Θεοδωράκης: "Να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία"!!!! ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ...!!

| No comment
Στις Σέρρες βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης όπου κατά τη διάρκεια «ανοιχτής» συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους και στο κοινό που παραβρέθηκε, το μεσημέρι, σε κεντρικό καφέ της πόλης των Σερρών όπου στην καρδιά της Μακεδονίας δήλωσε εκφράζοντας προφανώς την πολιτική του κόμματός του για το φλέγον εθνικό ζήτημα ότι: "Χάνουμε μεγάλη ευκαιρία να μην ονομαστούν τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία"!  

Απαντώντας σε ερώτηση για το όνομα «Μακεδονία» που χρησιμοποιούν τα Σκόπια, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε:
«Υπάρχουν χώρες του ΟΑΣΑ που αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Μακεδονία. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Για μένα έπρεπε τολμηρά το πολιτικό σύστημα να προσδιορίσει με ένα γεωγραφικό, όχι άλλο, προσδιορισμό τα Σκόπια ώστε να πιεστούν και να δεχθούν το Βόρεια Μακεδονία. 
Το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσαμε να έχουμε αύριο με άλλες περιοχές, η λύση δεν είναι να κλείνεις τα μάτια.
Η Ελλάδα είναι το κέντρο των Βαλκανίων, η Μακεδονία είναι αυτή και εδώ υπάρχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι και σε άλλα κράτη. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ γιατί εμείς είμαστε οι δυνατοί. 
Η άλλη, η κομπλεξική συμπεριφορά των εμπάργκο, οδήγησε αυτή τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο. Με όπλο μας την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όπλο μας τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πιέσουμε αυτά τα μικρά κράτη να δεχθούν την ύπαρξη μιας χώρας που χωρίς αυτή δεν κάνουν βήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ».
«Είναι πολύ σημαντικό το Ποτάμι να παραμείνει η τρίτη δύναμη της χώρας, πρώτον γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μια ρεαλιστική άποψη για την ελληνική πολιτική ζωή και μπορεί να την επιβάλλει, δεύτερον γιατί δεν έχει βαρίδια, δεν έχει κομματικούς στρατούς να εξυπηρετήσει και τρίτον είναι πάρα πολύ σημαντικό η τρίτη διερευνητική εντολή στην επόμενη Βουλή να μην δοθεί στη Χρυσή Αυγή»
Αναφερόμενος στην τρόικα ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι: «Η λύση είναι να υπάρχει ένα πειστικό πρόγραμμα βγαλμένο από τους Έλληνες για τους Έλληνες » και συμπλήρωσε:
«Αυτό είναι που λέμε εμείς ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει απόλυτα τον κίνδυνο και αυτό φάνηκε τις τελευταίες μέρες.
Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τους ελεγκτές, αλλά υποχρέωση σου, ως κυβερνήτης δεν είναι να έχεις ωραίες ιδέες, είναι να τις σχεδιάζεις. 
Υποχρέωσή σου είναι να βρεις τον τρόπο αυτή η χώρα να συνεχίζει να προχωρά και να βρίσκει χρήμα, χωρίς τους ελεγκτές. 
Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας η χώρα να αποφασίζει μόνης της, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να έχεις το σχέδιο να αποφασίζεις μόνη σου και αυτό το σχέδιο να είναι πιστευτό από τους συμμάχους σου και από τις αγορές.
Εμάς οι «τζάμπα μαγκιές» να τους «πετάξουμε τώρα στη θάλασσα» ή να σκίσουμε δημοσίως τα έγγραφα που μας έχουνε δώσει μας φοβίζουν και δεν θέλουμε για το πρόσκαιρο όφελος, το προεκλογικό, να οδηγήσουμε το μέλλον της χώρας με νέα δάνεια και πολύ ακριβά επιτόκια» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικά για το θέμα της ευθύνης των υπουργών καθώς και στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. «Ζητάμε να ισχύσει το γαλλικό μοντέλο όπου την ευθύνη των υπουργών την κρίνουν οι δικαστές και δεν την κρίνουν οι συνάδελφοι τους» είπε και πρόσθεσε: 
«Εμείς επιμένουμε και απευθυνόμαστε και στο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια στη Ν.Δ. να κάνουν τώρα τις δυο μεγάλες αυτές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, στο εκλογικό σύστημα και στην ευθύνη των υπουργών πριν διαλυθεί αυτή η Βουλή» ενώ παράλληλα αναφερόμενος στο διορισμό και την επιλογή του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «θα πρέπει να επιλέγεται μετά από δημόσιο, ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό και όχι με διορισμό».
«Είναι πολλές οι αποφάσεις που θα πρέπει να παίρνονται μακριά από το πολιτικό σύστημα με διαφανή κριτήρια ώστε να μην μπορούν να επεμβαίνουν αυτοί που θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους» είπε χαρακτηριστικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]