Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Έρχονται αμερικανικά uav's σε ελληνικές βάσεις! Τι ζητάνε οι ΗΠΑ τι θα απαντήσει η Ελλάδα !!

| No comment


Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρισκόταν στην Ουάσινγκτον και είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέηγκελ. Το Onalert που είχε παρακολουθήσει εκείνη την επίσκεψη από κοντά είχε αποκαλύψει ότι ανάμεσα στα θέματα που είχαν συζητηθεί ήταν και η πρόθεση των ΗΠΑ να μετασταθμεύσουν από την Ιταλία αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ελληνικές βάσεις. Πριν μερικές ημέρες το θέμα επανήλθε.



Τώρα το Βήμα σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι “η κίνηση αυτή, για την οποία ασκούνται πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών που έρχονται στην επιφάνεια από την αστάθεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αμερικανικό αίτημα αφορούσε αρχικά στην εγκατάσταση των drones στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, καθώς θα έδινε την εντύπωση ότι επεκτείνεται η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον τελικά στράφηκε στην Κρήτη και στην αξιοποίηση της αεροπορικής βάσης στο Καστέλλι, όπου εδρεύει η 133η Σμηναρχία Μάχης.

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος ετοιμάζεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ για νέα συνάντηση με τον Χέηγκελ στις 21 Αυγούστου. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει την οριστική απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης. Η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι θετική.

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]