Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Σύνοδος Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών: Λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα των «δυο λαών» για το Κυπριακό


Λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα των «δυο λαών» υποστηρίζει σε κοινή διακήρυξή της, η 4η Σύνοδος Συνεργασίας των Τουρκόφωνων κρατών, που συνέρχεται στην Τουρκία. Παράλληλα, στηρίζοντας τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και υπενθυμίζοντας ότι βασίζεται στο ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου, προχώρησε ένα ακόμη βήμα:
Η κοινή διακήρυξη εξέφρασε την αλληλεγγύη των τουρκόφωνων κρατών στον Τουρκο"κυπριακό" «λαό», «έναν ίσο συνιστών εταίρο στην Κύπρο, στις προσδοκίες του για ένα ειρηνικό και ασφαλές μέλλον».

Στη σύνοδο αυτή, που φιλοξενεί ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ, συμμετείχαν οι ομόλογοί του, του Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργισίας. Στο μακροσκελές κοινό ανακοινωθέν, το Κυπριακό αναφέρεται σε μια παράγραφο, η οποία ναι μεν είναι προσεκτικά διατυπωμένη, ωστόσο παραπέμπει σε φρασεολογία και θέσεις της Άγκυρας («λαός», «συνιστών εταίρος», «πολιτική ισότητα» χωρίς την ουρά που συνήθως συνοδεύεται και αναφέρεται στα ψηφίσματα).


Είναι σαφές πως η τουρκική πλευρά αξιοποιεί διεθνείς οργανισμούς στους οποίους διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως είναι και η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας, για να «διεθνοποιήσει» τις θέσεις της σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Κυρίως για την προώθηση μιας άλλης ορολογίας, που εδραιώνει τις επιδιώξεις της Άγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.




xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]