Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ UH-1 HUEY 50 ΕΤΩΝ! Και μια καλή είδηση: Λιγότερα "σαπάκια" του Βιετνάμ σε χρήση λόγω έλευσης 6ου ΝΗ-90!!



Eπιτέλους και μία θετική είδηση: Θα κινδυνεύουν εφ'εξής λιγότερα τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού που χρησιμοποιούν τα "αρχαία" UH-1 Huey, αντίστοιχης ηλικίας με το Μ113Α2 που καταπλάκωσε σήμερα τον 20χρονο φαντάρο!

Η είδηση είναι ότι έφτασε χθες στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων που εδρεύει το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) το 6ο κατά σειρά ελικόπτερο τύπου ΝΗ-90 με τον αριθμό ΕΣ848.
Απομένουν άλλα 14 ελικόπτερα από τα είκοσι συνολικά που έχει παραγγείλει πριν από ... δέκα χρόνια η Αεροπορία Στρατού!
Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι το δεύτερο πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας (FOC) που παραλαμβάνει το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ).
Δεν φέρει σύστημα FLIR πάνω από το βολβό του ρύγχους που καλύπτει την κεραία του ραντάρ καιρού, σε αντίθεση με το επόμενο το ΕΣ840 που πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις στη Γαλλία και το οποίο θα είναι το πρώτο ελικόπτερο ειδικών αποστολών που θα εντάξει στην δύναμή του ο ΕΣ από αυτή την παραγγελία, αλλά και γενικότερα.
Κάθε NH-90 μπορεί να μεταφέρει 21 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες/αλεξιπτωτιστές ή φορτίο τεσσάρων τόνων εντός της ατράκτου.
Το σύνολο των ελικοπτέρων εξοπλίζεται με σύστημα αυτοπροστασίας και συγκεκριμένα με δέκτη προειδοποίησης ραντάρ (RWR), σύστημα προειδοποίησης λέιζερ (LWS), σύστημα εντοπισμού εκτόξευσης βλημάτων (MILDS) και σύστημα εκτόξευσης αεροφύλλων/θερμοβολίδων.
H oλοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται εντός τριετίας, από την στιγμή που υπάρξει ομαλή παράδοση από το εργοστάσιο του Μερινιάκ.
Κανονικά, έπρεπε να είχαν παραληφθεί όλα τα ελικόπτερα από τα 2008!
Έχουν επιβληθεή ρήτρες 108.000.000 ευρώ, λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις.
Εν πάση περιπτώσει το σημαντικό έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πραγματα, το σημαντικό είναι ότι παραλαμβάνονται. Αρκετούς νεκρούς έχουμε θρηνήσει με τα σαπάκια του Βιετνάμ, όπως τα Huey...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]