Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Παράταση ζωής για τα α/α HAWK, τι σκοπεύει να κάνει το ΥΠΕΘΑ;;


Τη διάθεση ενός νέου αισθητήρα υψηλών επιδόσεων για την εντοπισμό και εγκλωβισμό εναέριων στόχων που ενσωματώνεται στο αντιαεροπορικό σύστημα μέσου βεληνεκούς HAWK ανακοίνωσε η αμερικανική Northrop Grumman.


Ο αισθητήρας με την ονομασία 4G TAS (Fourth Generation Tracking Adjunct Sensor: τέταρτης γενιάς προσθετικός αισθητήρας εγκλωβισμού), αποτελεί την πιο τελευταία αναβάθμιση των υψηλής ανάλυσης ηλεκτρο-οπτικών / υπερύθρων αισθητήρων του συστήματος HAWK.

O 4G TAS διαθέτει μία κάμερα τύπου CCD (charged-coupled device) που προσφέρει υψηλή ανάλυση αλλά και βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και έναν αισθητήρα υπερύθρων 640 x 480 pixel (εικονοκύτταρων) που προσφέρει διπλάσια ανάλυση από το υπάρχον σύστημα.

Είναι επίσης πλήρως πιστοποιημένος και εγκεκριμένος για εγκατάσταση στο σύστημα HAWK και προσφέρεται ως αναβάθμιση σε όλους τους χρήστες του συστήματος παγκοσμίως (όλοι οι εν χρήσει αισθητήρες των εκδόσεων TAS, Improved TAS και Advanced Infrared TAS μπορούν να αναβαθμιστούν στο επίπεδο 4G TAS).

Επιτρέπει τον εντοπισμό και τον εγκλωβισμό χαμηλά ιπτάμενων και υψηλής ταχύτητας στόχων, ημέρα και νύχτα και τη μεταβίβαση των στοιχείων τους στο ραντάρ ελέγχου πυρός του HAWK.

Επειδή πρόκειται για ένα σύστημα κομβικής σημασίας και για την ελληνική αεράμυνα, αναρωτιέται κανείς εάν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες κι εάν έχει αξιολογήσει την προσφερόμενη λύση, ώστε να υφίσταται ξεκάθαρη άποψη αναφορικά με το κόστος της αναβάθμισης, σε σχέση με το όφελος στην ελληνική αεράμυνα. Δεν προτείνουμε οτιδήποτε. Για την εκτίμηση και τις αποφάσεις άλλοι είναι υπεύθυνοι.

defence-point.gr

-->


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]