Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Δεν έγιναν αποδεκτοί οι Αλβανοί με τόπο γέννησης «τσαμουριά» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος...!!


Ο υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αλβανών πολιτών, οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί σήμερα το πρωί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Ο Παναρίτι άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες όπως εκφράστηκαν από τους Αλβανούς πολίτες που οι ελληνικές αρχές τους επέστρεψαν στην Αλβανία και είπε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών κατά προτεραιότητα παρακολουθεί την κατάσταση».

Το υπουργείο Εξωτερικών, εξήγησε ότι έχει υποβάλει προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων με την ελληνική πλευρά σε σχέση με τον ορισμό των τοπωνυμιών, βάσει των διεθνών αναγνωρισμένων πρακτικών στο θέμα αυτό.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης να διαπραγματευθεί με τις χώρες της ΕΕ ώστε να αρθεί η απαγόρευση από την Ελλάδα, στους μετανάστες, που ισχύει εδώ και είκοσι χρόνια.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται αφού υπάρχει ελευθερία στις θεωρήσεις, και να αποδιώχνονται εδώ και είκοσι χρόνια μόνο και μόνο για παραβιάσεις των συνόρων και όχι για ποινικά αδικήματα».

Όπως έγινε γνωστό από το Oranews, στη διάρκεια της ημέρας, οι ελληνικές αρχές εμπόδισαν σε 14 Αλβανούς πολίτες στο αεροδρόμιο των Αθηνών για φερόμενες παρατυπίες στα διαβατήριά τους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες –γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- η δέσμευση των Αλβανών έγινε λόγω αναφοράς στα διαβατήριά τους τοπωνυμιών που δεν είναι αποδεκτές από τις ελληνικές αρχές.

© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

-->
greekfootball

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]