Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ηλιόπουλος, Παππάς και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής: "Λέμε όχι σε ηλεκτρονικές ταυτότητες, στα πρωτόκολλα της Σιών, σε μασώνους και μυστικές λέσχες - Θα σας πολεμήσουμε!!!"


Με αποσπάσματα από τα «πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» και την αποκάλυψη του Ιωάννη, διάνθισαν τις επιθέσεις τους κατά του υπουργείου εσωτερικών και της κυβέρνησης οι βουλευτές... 


της Χρυσής Αυγής, κατά την συζήτηση επερώτησής τους σχετικά με την σχεδιαζόμενη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα υπό την επωνυμία «κάρτα του πολίτη».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Μιχαήλ Αρβανίτη-Αβράμη και τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο, Χρήστο Παππά, υποστήριξαν πως προπομπός της ηλεκτρονικής ταυτότητας είναι σήμερα ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για να ακολουθήσει η ηλεκτρονική «κάρτα της παγκοσμιοποίησης» που σηματοδοτεί «την έλευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης στον τόπο μας». Αξίωσαν δε, να υπάρξει εναλλακτικός τρόπος ταυτοποίησης, για όσους αρνηθούν να παραλάβουν την «Κάρτα του Πολίτη».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για την υιοθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας, αλλά ο όντως υπαρκτός σχεδιασμός (σε συμφωνία με αντίστοιχα συμπεράσματα της Κομισιόν) δεν προβλέπει κατ' αρχήν την συμπερίληψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σ' αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, πριν την σύνταξη του νομοσχεδίου, θα υπάρξει περίοδος διαβούλευσης όπου θα εξεταστούν όλες οι σχετικές προτάσεις.

Όπως διευκρίνισε ο κος Αθανασίου, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει διαπιστωθεί πως ο παλαιός τύπος ταυτοτήτων και διαβατηρίων, έδινε την δυνατότητα παραχάραξης των ταξιδιωτικών εγγράφων, με αποτέλεσμα την διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης και της διευκόλυνσης της εγκληματικότητας.

«Το υπουργείο ασχολείται με το θέμα από το 2010, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει την αντικατάσταση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με την «Κάρτα του Πολίτη», ούτε έχει καταλήξει σε συμπέρασμα για τον τύπο και τα βιομετρικά στοιχεία που θα περιλαμβάνει η κάρτα» ανέφερε ο κος Αθανασίου.

«Εάν η κάρτα εκδοθεί, θα πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι υποχρεωτική και να περιέχει πληροφορίες που θα αφορούν την αστική κατάσταση των πολιτών. Θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνον τα αμετάβλητα στοιχεία (κύριο όνομα, επώνυμο, φύλο, ιθαγένεια, ημερομηνία γέννησης) που θα είναι ανάγλυφα επί του σώματος της κάρτας. Θα υπάρχουν βεβαίως και στοιχεία που θα αποτυπωθούν στην κάρτα, αλλά θα είναι συμβατά και με την εθνική νομοθεσία και το θεσμικό πλαίσιο της Κομισιόν, ώστε να υπάρχει ενιαία ρύθμιση παντού. Δεν θα πρέπει να έχει φορολογικά στοιχεία, ούτε καταναλωτικά δεδομένα, ούτε δακτυλικά αποτυπώματα, δεδομένα υγείας, ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, εκτίμησε πως η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού υπήρξε «διφορούμενη».

«Επιδεικνύετε ευαισθησία για τον κάθε χιλιαστή Ιεχωβά, να κάνει κοινωνική θητεία στο στρατό και όχι στον Έλληνα ορθόδοξο; Ό,τι κάνατε για τους Ιεχωβάδες, κάντε το για τους Έλληνες ορθοδόξους και δώστε εναλλακτική λύση» ανέφερε ο κος Παππάς. «Μητρώο πολιτών θα φτιάξετε. Μητρώο αλλοδαπών θα κάνετε; Ή θα τους πηγαίνουμε στα κέτερινγκ του κυρίου Δένδια;» αναρωτήθηκε.

Ο πρώτος επερωτών της Χρυσής Αυγής, Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης, υποστήριξε πως προπομπός της ηλεκτρονικής ταυτότητας, υπήρξε ο ΑΜΚΑ, (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης): «Ο νόμος λέει πως «ουδείς δύναται να απασχοληθεί, να ασφαλιστεί, να εκδώσει βιβλιάριο ασθένειας, να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ». Η συνάφεια με την Αποκάλυψη του Ιωάννου είναι ευνόητος και ο συνειρμός αναπόφευκτος, άφευκτος…» ανέφερε ο κος Αβράμης.

Ο κος Αβράμης έκρινε ως αντισυνταγματικό τον σχεδιασμό για την ηλεκτρονική ταυτότητα και διαπίστωσε ομοιότητες με τα αναγραφόμενα στα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» περί «αθόρυβης κατάργησης κάθε συνταγματικότητας». «Κανείς από εμάς δεν θα παραλάβει το καταναγκαστικό δημιούργημα και θα εμποδίσουμε την παραλαβή του απ' όποιον πιστεύει όπως εμείς, στο έθνος και τη θρησκεία» ανέφερε ο Π. Ηλιόπουλος, ενώ ο Δημ. Κουκούτσης, σημείωσε πως «η δική μας εντολή δεν έχει σχέση με τεκτονικές στοές, υπερατλαντικά κέντρα και μυστήριες λέσχες και ομάδες - και μας λέει να πούμε όχι στο μόρφωμα αυτό της νέας τάξης». «Η Χρυσή Αυγή δεν θα επιτρέψει να γίνει ο καθένας μας ένα νούμερο, ένας αριθμός» ανέφερε ο Γιάννης Λαγός, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος σημείωσε πως «μερικά εκατομμύρια παρανόμων μπορούν να διεκπεραιώνουν ό,τι θέλουν και εμείς οι νόμιμοι πολίτες είμαστε διαρκώς αναγκασμένοι να φτιάξουμε διαρκώς νέα χαρτιά, κάρτες πολίτη, τσιπάκια που εσείς, ή κάποιοι άλλοι σας επιβάλλουν».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε αποκλειστικά στις αντισυγκεντρώσεις που υπήρξαν στην Κρήτη ενάντια σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως «η Αριστερά είναι σήμερα το παρακράτος - δεν έγινε άρση ασυλίας για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν αντιποίηση αρχής», ενώ αργότερα ο Δημ. Κουκούτσης υποστήριξε πως η Αριστερά είναι «αιχμή του δόρατος της νέας παγκόσμιας τάξης και γι' αυτό δεν διαμαρτύρεται για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες».

Υπέρ της Κάρτας του Πολίτη τάχθηκε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης (ΝΔ), δεχόμενος τις εξηγήσεις του κου Αθανασίου, όπως και η Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), η οποία τόνισε πως η Χρυσή Αυγή μιλά για το φακέλωμα των πολιτών με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, την ίδια ώρα που στηρίζεται και στηρίζει εκείνους που όντως φακέλωναν και εξόντωναν την περίοδο της Χούντας. Ενστάσεις για την υποχρεωτική Κάρτα του Πολίτη εξέφρασε ωστόσο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) υπενθυμίζοντας πως η κάρτα είχε υιοθετηθεί αρχικώς στη Βρετανία, για να καταργηθεί στη συνέχεια ένεκα νομικών ενστάσεων. Τα κόμματα της Αριστεράς, δεν συμμετείχαν στη συζήτηση της επερώτησης της Χρυσής Αυγής. newsit.gr

stoxos.gr

-->
greekfootball


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]