Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Οι "δημοκράτες" στα Γιάννενα δεν τίμησαν τους αγωνιστές του ‘40 λόγω βροχής...!! Η Χρυσή Αυγή όμως έδωσε τον παρών και κατέθεσε στεφάνι!!!


Έγιναν τελικά τα Καλπάκια από την Χρυσή Αυγή

Το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ο Πυρήνας Ιωαννίνων βρέθηκε στην περιοχή του Καλπακίου όπου και το άγαλμα του μαχητή στρατιώτη του 1940.



Στο λόφο όπου δεσπόζει το μεγάλο άγαλμα του Έλληνα οπλίτη, ο Δήμος Πωγωνίου μαζί με την 8η Μεραρχία διοργανώνουν κάθε παραμονή της 28ης Οκτωβρίου γιορτές με επιμνημόσυνο δέηση, καταθέσεις στεφάνων και αναπαράσταση της ομώνυμης μάχης όπου το ηρωικό απόσπασμα του Συνταγματάρχη Δαβάκη απέκρουσε τους Ιταλούς εισβολείς.


Φέτος, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, της καταρρακτώδους βροχής και των ισχυρών ανέμων οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αναβάλουν την εορτή δια την 28η Οκτωβρίου και όπως χαρακτηριστικά είπαν, εάν έχουμε τις ίδιες καιρικές συνθήκες η γιορτή θα αναβληθεί για την 29η Οκτωβρίου. Η Χρυσή Αυγή όμως ήταν εκεί ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής σε όλους αυτούς που πολέμησαν ηρωικά μέσα στο κρύο, τις βροχές και τα χιόνια, χάνοντας χέρια και πόδια από τα κρυοπαγήματα. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, να μείνουμε ασκεπείς μέσα στη βροχή και το κρύο έστω και για λίγη ώρα, ώστε η γιορτή να πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στην ώρα και τη μέρα που έπρεπε.


Εκτός από τους συναγωνιστές του Πυρήνα Ιωαννίνων, παρευρέθη και ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς που απηύθυνε λίγα θερμά λόγια προς τους συναγωνιστές τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εμάς στη Χρυσή Αυγή τίποτα δεν μας σταματά. Ακολούθως, μετά από το ηρώον του Καλπακίου, οι συναγωνιστές κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό μουσείο όπου υπάρχει και η προτομή του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Εκεί έγινε κατάθεση στεφάνου για να τιμηθεί από τη Χρυσή Αυγή ο Πατέρας της Νίκης, αυτός που εδέχθη τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι μες στη βαθιά νύχτα ξημερώνοντας Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 1940 και σήκωσε στις πλάτες του ένα ολόκληρο Έθνος.


Στο χαιρετισμό του ο συναγωνιστής Παππάς τόνισε πως η Χρυσή Αυγή, ακολουθώντας το παράδειγμά του στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, θα πει τα μεγάλα ΟΧΙ μέσα και έξω από τη Βουλή. Επίσης, ότι είναι κατάντημα και δείγμα παρακμής του νεοελληνικού κράτους να υπάρχουν στην Ελλάδα μόνον τρεις προτομές του Ιωάννη Μεταξά, η μία στο Καλπάκι, η άλλη στα οχυρά Μεταξά, ημικατεστραμένη, και η άλλη πεταμένη στα άχρηστα του Δήμου Αργοστολίου. Η Τοπική Οργάνωση Κεφαλληνίας έχει επωμισθεί το έργο και έχει πάρει την πρωτοβουλία να αποκτήσει από το Δήμο την προτομή και να την αποκαταστήσει στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου όπου και η γενέτειρα του μεγάλου Κυβερνήτη.

Η Χρυσή Αυγή τις ημέρες αυτές ακολουθώντας μια ορθότατη πολιτική τακτική στέκει μακριά από τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου (παρελάσεις, κ.λ.π.) όχι διότι δεν τιμά την ημέρα, το αντίθετο, διότι πιστεύει ότι η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ανήκει σε όλους τους Έλληνες, και δεν ενδείκνυται για πολιτική εκμετάλλευση, κάτι που ήδη έκαναν οι αριστεροί εθνομηδενιστές του Σύριζα στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και προγραμματίζουν και για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ανά την Ελλάδα. Για τη Χρυσή Αυγή πάγια θέση είναι: Η Πατρίδα ενώνει, τα κόμματα διχάζουν. Και η 28η Οκτωβρίου είναι μια μεγάλη γιορτή της Πατρίδας, μια μεγάλη εθνική γιορτή του Ελληνικού λαού.

xryshaygh

-->


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]