Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Απειλές της Τουρκίας μέσω Ντάουνερ για Φυσικό Αέριο!!


Τα οφέλη από την εκμετάλλευση των `διαφιλονικούμενων` πηγών φυσικού αερίου και η προσέλκυση διεθνών επενδυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές διαπραγματεύσεις Ε/κ και Τ/κ με στόχο την επανένωση της Κύπρου και την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων... 


των δύο πλευρών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ στους Τάϊμς. Χθες πάντως ο κ. Ντάουνερ μετέφερε έμμεση απειλή ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να αποτρέψει την εξόρυξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου...

"Με κάθε μέσον θα αποτρέψει τις εξορύξεις στην Κύπρο η Τουρκία"

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον, για να αποτρέψει την εξόρυξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου και τη δημιουργία τερματικού για το φυσικό αέριο μετέδωσε το ΡΙΚ

Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, την εκτίμηση αυτή του μετέφερε ο ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο.

Σε ερώτηση, αν ο κύριος Ντάουνερ μετέφερε μήνυμα, ο κύριος Μαλάς είπε ότι πρόκειται για εκτίμηση του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, η οποία, σημείωσε, προφανώς προκύπτει μετά από συζητήσεις που είχε και στην Τουρκία.

Ο κύριος Μαλάς είπε ότι απάντησε με καθαρό λόγο, ότι η Κύπρος δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όσον αφορά την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, ότι οι απειλές αυτές διαταράσσουν την ειρήνη και ότι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

"Οικονομική ευλογία η επανένωση"

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τάιμς, σήμερα, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ακόμη ότι η επανένωση θα μείωνε τους κινδύνους επενδύσεων στη Κύπρο, θα διευκόλυνε την αγορά ακινήτων και στην αποπληρωμή χρεών.

Θα αποτελούσε μια οικονομική ευλογία για τη Κύπρο σε μια περίοδο που ακριβώς τη χρειάζεται. Υπάρχει φυσικό αέριο αλλά θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν αρχίσει να πωλείται, πρόσθεσε.

Σε δικό της σχόλιο η εφημερίδα αναφέρει ότι οι απ` ευθείας διαπραγματεύσεις διακόπηκαν μερικώς λόγω των εκλογών του Φεβρουαρίου 2013 αλλά θα αρχίσουν επισταμένα μετά από αυτές.

enkripto

-->


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]