Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!!!

| No comment
Μεταξύ των περιφερειών της χώρας στις οποίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτίθεται να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, περιλαμβάνεται η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης.

Σε σύσκεψη που έγινε εχθές το μεσημέρι, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γνωστοποίησε πως το υπουργείο προτίθεται να...
προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη νομοθέτηση κατασκευής τριών κέντρων σε κάθε μια από τις 9 περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο πριν από τις εκλογές.

Παρουσιάζοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό στους περιφερειάρχες και τους προέδρους των Ενώσεων Περιφερειών Ελλάδας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων γνωστοποίησε πως οι Περιφέρειες έχουν χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για να απαντήσουν και να προτείνουν χώρους για τη δημιουργία των κέντρων, διαφορετικά το υπουργείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα επιλέξει τους κατάλληλους χώρους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, για κάθε χώρο κράτησης θα δημιουργηθούν ανεξάρτητα αστυνομικά τμήματα που θα στελεχώνονται από 150 αστυνομικούς, που θα είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική φύλαξη των κέντρων κράτησης ενώ για κάθε 250 μετανάστες θα αντιστοιχούν 70 άτομα προσωπικό, ιδιωτικής, ασφάλειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, από την πλευρά του υπουργείου, στα ανταποδοτικά οφέλη και τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, υποστηρίζοντας πως για κάθε κέντρο κράτησης θα απασχοληθούν, συνολικά, 1000 περίπου άτομα από τις τοπικές κοινωνίες.

Ήδη πάντως έχουν εκφραστεί οι πρώτες αντιδράσεις από περιφερειάρχες κατά της πρόθεσης του υπουργείου να προχωρήσει στην κατασκευή τριών κέντρων κράτησης σε κάθε μια από τις εννέα περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες. e-evros.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]