Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Άλεξ Ρόντος: "Η Ελλάδα πρέπει να αφοπλιστεί, η Τουρκία όχι"!! ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ...

| No comment
Ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, "ξανακτύπησε" με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και, ως συνήθως, με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα:

Σύμφωνα με τον Ρόντο: "Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες. Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει".


Άρα υπάρχει κατανόηση για τους τουρκικούς υπερεξοπλισμούς επειδή δεν... αφορούν την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να αφοπλιστεί!

Επίσης θεωρεί ότι για να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση αρκεί η "ισχυρή" Τουρκία να αποσύρει από τον βορρά της Κύπρου 30 χιλιάδες στρατιώτες και να καταργήσει το αυτόματο casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας.

"Οι Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως μπορεί να προέλθει μια απειλή από την Τουρκία (σ.σ.: αν είναι δυνατόν!). Για αυτό η Τουρκία μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η Τουρκία μπορεί να έχει και άλλα θέματα. Κατά την γνώμη μου με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται και άλλα θέματα.

Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.

Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα (σ.σ.: άρα η Τουρκία μπορεί να εξοπλίζεται και η Ελλάδα όχι!). Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει.

|Διότι η Τουρκία σε ένα σημείο μπορεί να πει πως «Δεν επιθυμούμε την Ε.Ε.». Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρώπη μπορεί να πει πως δεν θέλει την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε., έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της.

Χουριέτ: Περιμένετε μήπως στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο ;

"Σίγουρα όχι. Οι επιθετικές όμως ανακοινώσεις της Τουρκίας με εξέπληξαν ιδιαίτερα. Αυτές οι ανακοινώσεις πέραν του εκνευρισμού που προκάλεσαν σε κάποιους στην Ελλάδα και αλλού, δεν πιστεύω ότι έφτασαν στον στόχο τους. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν ιδιαίτερα. Αργότερα ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και έκανε έκκληση για μετριοπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει.

Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]